Årsmöte 25/4

Nu är det dags för årsmöte hos FFC 120 y/o. Välkommen den 25/4 kl. 18:00 för möte och diskussioner kring stadgarna och klubben!

ffcgreen.png

Per Ahlqvist intervjuad i podcast. Pep talk #13 med Per Ahlqvist.

Bättre med åren är en blogg om träning och åldrande. Så här presenterar de sin podcast med Per Ahlqvist:

Vi lever allt längre och antalet människor som blir över 100 år ökar i världen. Men hur gamla kan vi egentligen bli?
Ja, enligt bibelns första mosebok så fastställde Gud människans livslängd till 120 år. Och det finns faktiskt numera forskning som bekräftar att människan egentligen är både designad och programmerad att leva så länge. Det skulle i så fall innebära att vi alla av olika anledningar dör i förtid.

Hur mycket av vår livslängd som beror på våra gener respektive miljö vet vi inte exakt, men allt fler studier pekar på att livsstilen har en större betydelse än vi kanske trott. Det innebär i så fall också större möjligheter att påverka våra förutsättningar för ett långt och friskt liv genom hur vi lever. Men hur ska vi då leva våra liv för att kunna uppnå sin förprogrammerade ålder?
Ja, detta är något som bokhandlare Per Ahlqvist har bestämt sig för att ta reda på.
Per har nämligen satt upp som livsmål att bli just 120 år. Därför startade han för några år sedan 120-årsklubben FFC 120 y/o som har som syfte att finna det optimala livet för ett långt och friskt liv.
Hör Per berätta mer om detta i det trettonde avsnittet av Peptalk.

 

Lyssna på podcasten HÄR

Nästa Möte 14/9

Nu har vi glädjen att bjuda in till ett nytt spännande, lärorikt och hälsosamt möte. Henrik Ennart, författare, journalist på SvD och en entusiasmerande föreläsare med klara fakta.

Henrik var hos oss tidigare och berättade om de blå zonerna där man lever längre. Denna gång kommer han att utveckla och berätta om "Orsakerna varför vissa lever längre än andra".

Före Henrik kommer vi hålla ett konstituerande årsmöte!

Epigenetik 7/6

Hej vänner,

Vad sägs om detta: Professor Göran Andersson kommer den 7/6 och föreläser under rubriken:

Epigenetik. Effekter av epigenetiska förändringar för hälsa åldrande och sjukdom.

Svara med uppgift om ni följer med till restaurangen efteråt.

Nästa möte

Nästa möte blir 21/4 på Kattgränd t.h. om port nr 1. 

Talare blir Ulf Ellervik, professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet. Han forskar bland annat om botemedel mot cancer och är starkt engagerad kunskapsförmedlare inom kemins område. Ulf kommer tala under rubriken Den svåra konsten att leva, vilket även är namnet på hans bok som kommer att finnas för signering.

Henrik Ennart har lovat att komma och berätta om sitt reseförslag till Ikaria, där man lever extra länge.

Vänligen anmäl deltagande per email till per@enannan.se, eller här på sidan under fliken "kontakt". Eftersom utrymmet är begränsat gäller först till kvarn.

Välkomna!

Möte 1/3

NU, mina vänner kommer Maj Rom , som tillsammans med Bodil Jönsson har skrivit boken Lev livet, hela livet, till vår klubb.

Hon kommer att tala under ämnet: ”Nu har äntligen den gamla drömmen om längre och bättre liv äntligen förverkligats”.

Även denna gång möts vi på Kattgränd, se vägbeskrivning!

 

Medlemskort kommer att utdelas för 2016. Betalning till FFC Reinhold Hedenblad HB clear 6001 kto 701 553 308.

Förhoppningsvis kommer även vår medlem Henrik Ennart och berättar om sitt reseförslag till Ikaros , där man lever extra länge.