Peter Streijffert.png
 

FFC 120y/o  Möte 180308

 
Mötet blev denna gång i En Annan Bokhandel i Skärholmen p.g.a. att det i Kattgränd skulle göras stambyte. Bokhandeln var fortfarande öppen, men vi skärmade av pocketavdelningen något så vi kunde ha både mingel och föreläsning relativt ostörda. En trevlig miljö omgiven av böcker utefter väggar och på podier, som stolarna placerats runt.

Minglet var denna gång extra livligt då vår färgstarke föreläsare Peter Streijffert ordinerat cava till snittarna. Dessa som var både goda, spännande och nyttiga tillagade Peter under minglets gång. Rabbikål, små, roliga rullader bland annat ingick. Nyttigt förstås för längre liv.

Anders Haglund skötte medlemsvälkomnandet som vanligt och vi fick enligt uppgift en hel del medlemsavgifter.

Så satte då Peter igång med vad jag skulle vilja kalla en show snarare än en föreläsning. En livfull beskrivning om hur man ska våga kombinera vegetariska ingredienser i sin matlagning och dessutom tillsätta allehanda smaker, varvid kanske lakritspulver det mest intressanta. Och att sherry ska användas mycket. Han berättade om vinvärlden och dess framväxt på ett både roligt och lärorikt sätt. Han var en riktig entertainer, när han inte exploderade i spännande uttryck i konsten att skapa intressanta smaker till goda viner, lugnade han ner tempot med vacker visa till eget ackompanjemang till sin ukulele. När han dessutom med emfas besvarade frågan om hur mycket längre liv vi kunde räkna med om vi följer hans råd och recept: ”Minst tio år!” så avtackades han med rungande applåder och vädjan om en visa till med ukuleleackomanjemang.

Några få av oss gick till restaurangen i Hotel Prince Philipe och intog en utmärkt, men enkel middag, till fortsatt intressant meningsutbyte.

Nästa sammankomst räknar vi med ska ske onsdagen den 25/4. Om det blir Kattgränd eller En Annan Bokhandel får vi se. Inbjudan kommer.