Executive Health

executive.png
 
 

FFC 120 y/o  Möte 180425

Vi gästades denna årsmöteskväll av Ia Wierup - CEO och Ulf Lillkrona - Leg läkare, docent, ortoped och verksamhetschef på Executive Health.

Executive Health erbjuder omfattande tester för att på ett tidigt stadium upptäcka cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, risk för hjärnblödning m.m. Med en tidig upptäckt ökar man överlevnadschansen högst betydligt.

  • De testar för sjukdomar som går att bota. De kan upptäcka tumörer ner till 1 cm. Om man kan upptäcka en tumör innan den ger några symptom så har man en 91% chans att bota och överleva.
  • De arbetar med magnetröntgen-kamera och undersöker bl.a. lungor, lever, bukspottskörtel, prostata, äggstockar m.m. De kan även se risken för aneurysm (bristningar i hjärnan).
  • De undersöker hjärta, halspulsåder och lårpulsåder med ultraljud för att kunna förutse kärlkramp och åderförfettning. Därmed kan de reducera risken för stroke.
  • De tar blodprov med 50 st blodanalyser, och blodtryck med EKG.
  • De mäter bentätheten.
  • EH gör inte Angiografi insättning av stentar men med en remiss från dem får man omedelbar hjälp av den offentliga sjukvården.
  • Skelettcancer är förhållandevis svårupptäckt och fordrar flertalet riktade MR-undersökningar.
  • Resultatgenomgång hos läkare ingår, då även riskfaktorer och ev. livsstilsförändringar gås igenom.


En undersökning tar ca 6 timmar och kostar 48.000 kronor, men för FFC120s medlemmar har vi lyckats förhandla fram ett rabatterat pris på 42.000. Stort tack för detta!

Är det dyrt ? Det motsvarar cigarettkostnaden för en normalrökare under 3 år.

magnetxray.jpg

Målgruppen är förhållandevis friska personer. 5% av kunderna hittar livshotande tillstånd som därmed upptäcks tidigt, och 30% upptäcker problem med blodtryck och annat som går att åtgärda i god tid. 90% av kunderna betalar själva och 10% får det finansierat av sina företag. De rekommenderar folk att göra denna undersökning vart fjärde år om man är 50 och vart tredje om man är över 60.

Tumörsjukdomar går ner i åldrarna. Prostataproblem kan hittas bland folk födda på 60 talet. Allmänt kan sägas att träning är bästa medicinen. Motion 5 gånger i veckan har effekt. Folk med hund lever längre. Vi får veta att t.o.m. körsång har visat sig ha positiva effekter, vilket troligen beror på syresättning och att vara med i ett socialt sammanhang.

Nya metoder är på väg där man med ett enkelt blodprov kan testa sig för 450 olika tumörer. Detta ligger några år fram i tiden. Kan man definiera en tumör kan man skräddarsy behandlingen. iCellate är ett intressant företag med nya testmetoder.

Missa inte möjligheten att utnyttja vår rabatt. Visst är det värt några kronor att kanske kunna lägga till några härliga friska år till i livet. Visst skulle det uppskattas av både barn, make/maka samt vänner!