Bli medlem i vår öppna facebook-grupp för de senaste nyheterna och uppdateringarna kring FFC 120 Y/O.

Facebooksidan

P.S. Vi har även en stängd grupp med exklusivt innehåll för våra medlemmar. 

The Human Longevity Project

En mycket intressant stiftelse som skapat en serie filmer om livslängd och hälsa. Såhär beskriver de själva processen med att skapa serien: 

"For the past two years, we've traveled the globe, investigating and studying the world's healthiest populations in order to launch a new investigation into the mechanisms and factors behind longevity and healthy aging free of chronic disease."

Skriv upp er på deras site för att se serien gratis här HUMAN LONGEVITY PROJECT

 

En utförlig podcast av Bättre Med Åren, www.battremedaren.se, med Per Ahlqvist om långt liv och hälsa, och om FFC 120 y/o.

Podcastavsnittet

 

Svenska Dagbladet intervjuade Per Ahlqvist angående FFC 120 y/o.

Svenska Dagbladet Intervju

 

En intervju som Sveriges Radio P1s program Tendens gjorde med Per, Adriana och Valentina om FFC 120 y/o.

Tendens P1

 

En intervju tidningen Senioren gjorde med Per Ahlqvist.

Senioren Intervju


Marie Ryds informationstjänst Holone, som bevakar och rapporterar från forskningsfronten när det gäller neurokognition.

Holone

 

Väldigt intressant avsnitt av Vetenskapens Värld om åldrande

Vetenskapens Värld om åldrande.

 

Hemsidan till Dr. Rhonda Patrick, en världskänd läkare och forskare som kontinuerligt informerar om den senaste forskningen kring ålder, näring och cancer i sitt nyhetsbrev som går att prenumerera på via denna sida. 

Found my fitness

 

Wim Hof. Mannen som slagit otaliga världsrekord i att hantera kyla. Bland annat genom att springa ett helt maraton uppe i finska Lappland mitt i vintern endast iklädd shorts, varit helt täckt av is i en timme och 13 minuter utan att förfrysa och klättrat 6,7 km upp på Mount Everest, endast iklädd shorts. Allt dokumenterat av forskare från världsledande universitet.

Men av störst intresse för hälsan så har han via sina andningstekniker lyckats påverka sitt autonoma nervsystem och immunförsvar kraftigt. Forskare från Harvard studerar nu teknikerna och hur dessa nu kan hjälpa allmänheten.

Wim Hof

 

Kelly Starett är en fysioterapeut och coach som har jobbat med några av de främsta idrottarna i världen. Han har skapat en sida där alla kan lära sig hur man optimerar kroppens rörelsemönster och se var man själv har brister, och därmed undvika skador och maximera resultat vid träning. Den fulla sidan kräver en medlemsavgift, men många exempelvideor är gratis. Bl.a. övningar för att minska värk i knän och ländryggen.

Mobility WOD